Cilcain Community Garden

WP_20181021_013

Over the summer, members of the community worked together to convert the old school yard (adjacent to the Village Hall) into a shared area: Functioning as both a peaceful garden in which to reflect and pause for breath – and also a warm, inviting space to welcome visitors and locals alike.

It was agreed that this Garden would serve as the ideal location for my sculpture ‘Buddies’ – originally intended for the local primary school, Ysgol-Y-Foel. When walking through the village on their way to visit St. Mary’s church, or the Millenium Woods, the pupils are encouraged to ‘buddy up,’ and this was the inspiration for the piece.

The Garden is a tribute to much loved Community member David Johnson, one of the key figures in the regeneration of the Village Hall. A quotation from Victor Hugo can be seen on the wall.

The Garden itself was designed by local landscape architect Simon Richards, and was project managed by committee members Valerie Thompson and Phil Higgins.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s